Küretaj Nedir? Kürtajdan Farkı Nedir?


Diş küretajı nedir? Nasıl yapılır? Küretaj tedavisi yeterli midir? küretaj nedir tıp dilinde kadın doğum rahim küretaj nedir zararları nelerdir, küretaj sonrası bu ameliyatı yaptıranlar jinekolojik küretaj diş küretaj fiyatları 2021 ve 220 yılında ne kadar?

.


YoutubeVideo Sonuçları


Küretaj, ilk olarak kürtaj işlemini akla getirdiğinden bebek aldırma işlemi olarak tanımlanabiliyor.

Küretaj ile Kürtaj Arasındaki Farklar Nelerdir?

Fakat küretaj rahim içerisinde bulunan materyalin tedavi yöntemi ile boşaltılması işlemi olarak tanımlanmaktadır.

Aynı zamanda tanısal amaçlı olarak rahim içerisinden parça alınması anlamına da gelen küretaj, iki farklı anlam taşımaktadır. Rahim içinden parça alma işlemi genellikle dış gebelik durumlarında uygulanır. Buna benzer olarak verilecek bir diğer örnek ise bebeğin kalbinin durması gibi durumlar olabilmektedir. Bu durumda küretaj işlemi uygulanarak parça rahimden alınır.

Küretaj işlemi dış gebelik, erken gebelik ve tıbbi müdahale gerektiren durumlarda uygulanabilen işlemlerden birisidir. Aynı zamanda kürtaj işlemini de kapsayan bu durum gebeliğin sonlandırılmasında yapılan uygulamaları da kapsar.

Küretaj Ne zaman yapılır?

Genellik 5 – 7 haftalık gebeliklerde uygulanabilen küretaj işlemi ile rahim içerisindeki parça alınır. Vakum yardımıyla yapılan bu işlem sonrasında gebelik sonlandırılmaktadır. Ağrısız ve sancısız olan işlem hasta için uygun sağlık koşulları yaratıldıktan sonra uygulanmaktadır.

Küretaj İşlemi Nasıl Uygulanır?

İlk olarak hastaya genel anestezi veya lokal anestezi yapılarak uygulanmaya başlanan işlemdir. Hastanın jinekolojik pozisyona getirilmesi ve anestezi yapılması gerekir. Anestezi yapılması sırasında kesinlikle kesme veya vakum işlemi yapılmaz. Hastanın bölgeyi hissetmediğinden emin olana kadar hiçbir işlem yapılmayacağı gibi hastanın psikolojik olarak küretaj işlemine hazır olması sağlanır.

Aksi takdirde uygulama sırasında gösterilen reaksiyon ile küretaj işleminin başarılı bir şekilde sonuçlandırılması imkansız hale getirilebilir.

Küretaj işlemi kesinlikle sağlıksız koşullarda ve ilkel yöntemlerle yapılmamalıdır. Bu durumda hastanın sağlığı tehdit altında olacağı gibi işlem sonrasında riskli durumlar oluşabilir. Genellikle devlet hastaneleri veya özel kliniklerde sağlıklı koşullar atında uygulanan bu işlem, hastanın herhangi bir sorun yaşamaması açısından son derece steril bir şekilde uygulanmaktadır. Küretaj işlemi sonrasında hasta yakından takip edilmeli ve normal işleyişin sürdürülüp sürdürülmediğine dikkat edilmelidir.

İlkel şartların kullanıldığı sağlıksız ortamlarda metal küretler ile uygulanan küretaj işlemi hastanın sağlığını %100 risk altına atan durumlardan birisiydi. Fakat günümüz teknolojisi ile rahim kanalından parça alabilmek için vakum yöntemi veya enjektör ile transfer yöntemi kullanılmaktadır. Daha sık kullanılanı ise enjektör ile transfer yöntemidir.

Bu yöntem hem daha pratik hem de rahim içi adezyon hissini azalttığından daha sağlıklı ve uygundur. Bu konuda başvurduğunuz tedavi merkezi yeterli düzeyde bilgi vermektedir.

Küretaj işlemini uyguladıktan sonra adet dönemi veya kanama gibi reaksiyonların yakından takip edilmesi gerekir. Aksi bir durumda uzman hekime başvurulmalıdır.


YoutubeVideo Sonuçları


Tv Yayın Akışı - Atv - Star Tv - Showtv - Fox Tv - TV8 - Trt 1 - Tv100 - Cnn Türk - Habertürk - Halk Tv - Ülke Tv - Ntv - Tvnet - Trt Çocuk - Yaban Tv - Beinsport- Fb Tv - Gs Tv - A2 Tv - Anews - 360 Tv - Cartoon Network - Trt Spor Yıldız - Trt Kurdi Tv - Tele 1 Tv