Otizm Nedir? Belirtileri Tedavisi Nedir? Otizm Spektrum Bozukluğu


Otizm nedir hastalığı nedir otizm spektrum otizm tedavisi otizm türleri asperger a tipi otizm ne demek atipik otizm tedavisi a dan z ye otizm gibi detaylara yer verdik.keyifli okumalar. Otizm Nedir? Otizm spektrum bozukluğu (Otizm), bir...

.


YoutubeVideo Sonuçları


Otizm nedir hastalığı nedir otizm spektrum otizm tedavisi otizm türleri asperger a tipi otizm ne demek atipik otizm tedavisi a dan z ye otizm gibi detaylara yer verdik.keyifli okumalar.

Otizm Nedir?

Otizm spektrum bozukluğu (Otizm), bir kişinin sosyal etkileşimini, iletişimini, ilgi alanlarını ve davranışını etkileyen Asperger sendromu da dahil olmak üzere bir dizi benzer durumun adıdır. Otizm'li çocuklarda, belirtiler üç yaşından önce mevcuttur, ancak bazen üç yaşından sonra tanı konulabilir. İngiltere'deki her 100 kişiden 1'inde Otizm olduğu tahmin edilmektedir. Hastalık durumuna göre kızlardan daha çok erkek çocuk teşhis edilir. Otizm için bir “tedavi” yoktur, ancak konuşma ve dil terapisi, mesleki terapi, eğitim desteği ve ayrıca çocuklara ve ebeveynlere yardım etmek için başka müdahaleler de mevcuttur. Otizm'li insanlar için mevcut yardım ve desteği okuyun . [caption id="attachment_4041" align="aligncenter" width="498"] otizm[/caption]

Otizm Belirtileri

Otizm'li insanlar sosyal etkileşim ve iletişim ile ilgili problem yaşarlar. Erken çocukluk döneminde, Otizm'li bazı çocuklar gevezelik yapmazlar veya diğer sesleri kullanmazlar. Daha büyük çocuklar diğerleriyle etkileşimde bulunmak için sözlü olmayan davranışları kullanmakta zorluk çekerler - örneğin, gözle temas, yüz ifadeleri, beden dili ve jestlerle ilgili zorluk çekerler. Göz teması kuramaz veya kısa süreli temas kurabilir ve tanıdık veya tanıdık olmayan insanları görmezden gelebilirler. Otizm'li çocuklar ayrıca diğer çocuklara yönelik farkındalık ve ilgi eksikliği yaşayabilir. Genellikle aynı yaştaki çocuklarla etkileşimde bulunmak yerine, daha büyük veya daha küçük çocuklara yönelirler. Yalnız oynama eğilimindedirler. Diğer insanların duygularını ve duygularını anlamayı zor bulabilirler ve konuşmaları başlatmakta ya da bunlara katılmakta zorlanırlar. Dil gelişimi gecikebilir ve Otizm'li bir çocuk, dil eksikliğini veya gecikmiş dil becerilerini jest (vücut dili) veya yüz ifadeleri kullanarak telafi etmez. Otizm'li çocuklar, başkaları tarafından konuşulan kelimeleri veya cümleleri kendi dillerini oluşturmadan ya da dil becerilerini geliştirmeye paralel olarak tekrar ederler. Bazı çocuklar yaratıcı veya gösterişli oyun göstermiyor, bazıları ise sürekli aynı rol oynamayı tekrar ediyor. Otizm'li bazı çocuklar aynı rutine sadık kalmayı sever ve çok az değişiklik nöbetleri tetikleyebilir. Bazı çocuklar heyecan çırptıkları zaman ellerini çırpabilir veya bükebilir veya parmaklarını sallayabilir. Diğerleri, ışık düğmelerini açıp kapatmak, kapıları açmak ve kapatmak veya bir şeyleri sıralamak gibi tekrarlanan etkinliklerde bulunabilir. Otizm'li çocuklar ve gençler sıklıkla bilişsel (düşünme), öğrenme, duygusal ve davranışsal problemlerle karşılaşırlar. Örneğin, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) , kaygı veya depresyon da olabilir . Otizm'li çocukların yaklaşık% 70'inde 70'in altında sözel olmayan bir IQ var. Bunların% 50'sinde 50'nin altında sözel olmayan bir IQ var. Otizm belirtileri hakkında daha fazla bilgi edinin .

Otizm Teşhisi

Otizm'nin temel özellikleri - sosyal iletişim ve etkileşimle ilgili sorunlar - genellikle erken çocukluk döneminde tanınabilir. Otizm'nin bazı özellikleri, çocuğun anaokuluna ya da okula başladığında olduğu gibi durum değişinceye kadar farkedilmeyebilir. Çocuğunuzdaki Otizm'nin herhangi bir belirti ve semptomunu fark ederseniz veya çocuğunuzun gelişimi ile ilgili endişeleriniz varsa, pratisyen hekiminize veya sağlık ziyaretçinize danışın. Endişelerinizi çocuğunuzun ana okulu veya okulu ile görüşmek de faydalı olabilir. Otizm teşhisi hakkında daha fazla bilgi edinin .

Otizm'li birisinin bakımı

Bakıcı olmak kolay bir rol değil. Başkalarının ihtiyaçlarına cevap vermekle meşgul olduğunuzda, duygusal ve fiziksel enerjinizi etkileyebilir ve kendi sağlığınızı ve zihinsel sağlığınızı unutmayı kolaylaştırabilir. Bir başkasını önemsiyorsanız, kendinize bakmak ve mümkün olduğunca fazla yardım almak önemlidir. En çok ilgilendiğiniz ve ilgilendiğiniz kişinin çıkarlarına. Hakkında daha fazla bilgi:
  • bakıcıların değerlendirmeleri
  • destek ve bakıcıların hakkı
  • bakıcı molaları ve mola bakımı
Bilgi:

Sosyal bakım ve destek rehberi

Eğer sen:
  • hastalık veya sakatlık nedeniyle günlük yaşam için yardıma ihtiyacım var
  • Aile üyeleri de dahil olmak üzere hasta, yaşlı veya engelli oldukları için düzenli olarak birisine bakmak
Bizim rehber bakım ve destek size destek alabileceğiniz seçeneklerinizi açıklar ve.

Otizm'in sebebi nedir?

Otizm'in kesin nedeni bilinmemektedir, ancak çeşitli karmaşık genetik ve çevresel faktörlerin dahil olduğu düşünülmektedir. Geçmişte, bazı insanlar MMR aşısının Otizm'ye  neden olduğuna inanıyordu , ancak bu, milyonlarca çocuğu içeren dünyadaki birçok büyük araştırmada yoğun bir şekilde araştırıldı ve araştırmacılar, MMR ve Otizm arasında bir bağlantı olduğuna dair hiçbir kanıt bulamadılar. Otizm'in nedenleri hakkında daha fazla bilgi edinin .

Yetişkinlerde Otizm

Otizm'li bazı kişiler, çocukken bu hastalığın özelliklerine sahipti, ancak hiç tanı konmadan erişkinliğe girdiler. Bununla birlikte, bir yetişkin olarak tanı koymak genellikle Otizm'li bir kişinin ve ailelerinin durumu anlamalarına yardımcı olabilir ve ne tür bir tavsiye ve desteğe ihtiyaç duyduklarını çözebilir. Örneğin, yetişkinlere Otizm ile bağımsız olarak yaşamaları ve becerilerine ve yeteneklerine uygun bir iş bulmalarına yardımcı olmaları için yardım ve destek sağlayan bir dizi otizme özgü hizmetler mevcuttur.

YoutubeVideo Sonuçları


Tv Yayın Akışı - Atv - Star Tv - Showtv - Fox Tv - TV8 - Trt 1 - Tv100 - Cnn Türk - Habertürk - Halk Tv - Ülke Tv - Ntv - Tvnet - Trt Çocuk - Yaban Tv - Beinsport- Fb Tv - Gs Tv - A2 Tv - Anews - 360 Tv - Cartoon Network - Trt Spor Yıldız - Trt Kurdi Tv - Tele 1 Tv