Şeker Hastalığı Neden Olur? Belirtileri ve Bitkisel Tedavisi


Şeker hastalığı nedir ve şeker hastalığı belirtileri nelerdir? Şeker Hastalığı nedenleri! Şeker Hastalığı belirtileri, doğal tedavisi ve bitkilerle nasıl tedavi edilir, sizlere bilgi vereceğiz. Şeker Hastalığı Neden Olur? Belirtileri ve...

.


YoutubeVideo Sonuçları


Şeker hastalığı nedir ve şeker hastalığı belirtileri nelerdir? Şeker Hastalığı nedenleri! Şeker Hastalığı belirtileri, doğal tedavisi ve bitkilerle nasıl tedavi edilir, sizlere bilgi vereceğiz.

Şeker Hastalığı Neden Olur? Belirtileri ve Bitkisel Tedavisi

Diyabet, bir kişinin kan şekeri seviyesinin çok yükselmesine neden olan ömür boyu süren bir durumdur. Şeker hastalığı tedavisi şeker hastalığı nasıl geçer şeker hastalığı ne yemeli şeker hastalığı zararlarını sizler için ele alacağız.

İki ana diyabet türü vardır

  • Tip 1 diyabet- Vücudun bağışıklık sisteminin insülin üreten hücrelere saldırıp yok ettiği yer
  • tip 2 diyabet- vücudun yeterince insülin üretmediği veya vücut hücrelerinin insüline reaksiyon göstermediği
Tip 2 diyabet, tip 1'den çok daha yaygındır. İngiltere'de, diyabetli tüm yetişkinlerin yaklaşık% 90'ı tip 2'ye sahiptir. Hamilelik sırasında, bazı kadınlar vücutlarının hepsini emmek için yeterli insülin üretemediği kadar yüksek kan şekeri düzeylerine sahiptir. Bu gebelik diyabeti olarak bilinir .

Tip 2 diyabet nedir?

Tip 2 diyabet kandaki şeker seviyesinin (glikoz) çok yükselmesine neden olan yaygın bir durumdur .
  1. Çok fazla susamaya, yorgunluğa ihtiyaç duymaya, aşırı susuzluk gibi semptomlara neden olabilir. Ayrıca gözleriniz, kalbiniz ve sinirlerinizle ciddi sorunlar yaşama riskinizi artırabilir.
  2. Günlük yaşamınızı etkileyebilecek yaşam boyu süren bir durum. Diyetinizi değiştirmeniz, ilaç almanız ve düzenli kontroller yapmanız gerekebilir.
  3. Vücuttaki (hormon) insülin adı verilen problemlerden kaynaklanır. Genellikle fazla kilolu veya inaktif olmak ya da ailede tip 2 diyabet öyküsü olması ile bağlantılıdır.

Ön diyabet

Pek çok insan, kan şekeri seviyesinin normal aralığın üzerinde olmasına karşın, diyabet tanısı alabilecek kadar yüksek değildir. Bu bazen diyabet öncesi olarak bilinir. Kan şekeri seviyeniz normal aralığın üzerindeyse, tam gelişmiş diyabet geliştirme riskiniz artar. Diyabetin mümkün olduğunca erken teşhis edilmesi çok önemlidir, çünkü tedavi edilmezse daha da kötüleşir.

Diyabet için Ne zaman doktora görünmeli?

Aşağıdakiler dahil, ana diyabet belirtileri yaşıyorsanız, pratisyen hekiminizi en kısa sürede ziyaret edin:
  • çok  susadım
  • özellikle geceleri normalden daha sık idrara çıkma
  • çok yorgun hissetmek
  • kilo kaybı ve kas kütlesi kaybı
  • penis veya vajina çevresinde kaşıntı veya pamukçuksık bölümleri
  • yavaş iyileşen kesikler veya yaralar
  • bulanık görme
Tip 1 diyabet haftalar hatta günler boyunca hızlı bir şekilde gelişebilir. Pek çok insan, ilk belirtiler genel olma eğiliminde olduğu için yıllardır tip 2 diyabetin farkında değildir.

Diyabet nedenleri

Kandaki şeker miktarı, pankreas tarafından üretilen (midenin arkasındaki bir bez) insülin adı verilen bir hormon tarafından kontrol edilir. Yiyecekler sindirilip kan dolaşımınıza girdiğinde, insülin kandaki glikozu ve enerji üretmek üzere parçalandığı hücrelere taşınır. Bununla birlikte, diyabetiniz varsa, vücudunuz glikozu enerjiye bölemez. Bunun nedeni, glikozu hareket ettirmek için yeterli insülin bulunmaması veya üretilen insülinin düzgün çalışmamasıdır. Tip 1 diyabet riskinizi azaltmak için yapabileceğiniz herhangi bir yaşam tarzı değişikliği olmasa da, tip 2 diyabet genellikle fazla kilolu olmakla bağlantılıdır. Diyabet riskinizi nasıl azaltacağınızı okuyun .

Diyabet ile yaşamak

Diyabet teşhisi konulursa  , kan şekeri seviyelerinizin dengeli kalmasını sağlamak için sağlıklı beslenmeniz , düzenli egzersiz yapmanız ve düzenli kan testleri yapmanız gerekecektir  . Sağlıklı bir kilo alıp almadığınızı kontrol etmek için  BMI sağlıklı kilo hesaplayıcısını kullanabilirsiniz. Diyabetinizi yönetmenize ve daha sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmanıza yardımcı olmak için NHS Uygulamalar Kütüphanesindeuygulamalar ve araçlar bulabilirsiniz . Tip 1 diyabet tanısı konan kişilerde yaşamlarının geri kalanında düzenli insülin enjeksiyonları yapılmasını gerektirir. Tip 2 diyabet ilerleyici bir durum olduğu için, genellikle tablet şeklinde olmak üzere ilaç gerekli olabilir.

Diyabet kaça ayrılır?

  • tip 1 diyabet tedavisi
  • tip 2 diyabet tedavisi
  • diyabet ile yaşamak

Diyabetik göz taraması

Diyabetli 12 yaş ve üstü herkes gözlerini yılda bir kez taramaya davet edilmelidir. Diyabetiniz varsa, gözleriniz diyabetik retinopatiden dolayı risk altındadır; tedavi edilmezse görme kaybına neden olabilecek bir durumdur. Gözlerin arkasını incelemek için yarım saatlik bir kontrol içeren tarama, durumu daha erken tespit etmenin bir yoludur, böylece daha etkili bir şekilde tedavi edilebilir.

Gebelik diyabeti

Gebelik diyabeti, hamilelik sırasında gelişen ve genellikle doğum yaptıktan sonra kaybolan yüksek kan şekeridir. Gebeliğin herhangi bir aşamasında ortaya çıkabilir, ancak ikinci yarıda daha sık görülür. Vücudunuz hamilelikteki ekstra ihtiyaçları karşılamak için yeterli insülin - kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı bir hormon - üretemiyorsa ortaya çıkar. Gebelik diyabeti siz ve bebeğiniz için doğum sırasında ve sonrasında sorunlara neden olabilir. Ancak, tespit edilmesi ve iyi yönetilmesi durumunda bu sorunların oluşma riski azaltılabilir.

Kimler gestasyonel diyabet riski altındadır

Herhangi bir kadın hamilelik sırasında gestasyonel diyabet gelişebilir, ancak:
  • sizin  vücut kitle indeksi (BMI)30 üzerindedir - kullanmak sağlıklı kilo hesap makinesi BMI atlatmanın
  • Daha önce doğumda 4.5kg veya daha ağır olan bir bebeğiniz vardı
  • önceki bir gebelikte gebelik diyabeti geçirdiniz
  • Ailen veya kardeşlerinden birinin diyabeti var.
  • aileniz kökenleri güney Asya, Çin, Afrika-Karayipler veya Orta Doğu'dur.
Bunlardan herhangi biri sizin için geçerliyse, hamileliğiniz sırasında gebelik diyabeti taraması yapılmalıdır.

Gebelik diyabetinin belirtileri

Gebelik diyabeti genellikle herhangi bir belirtiye neden olmaz. Vakaların çoğu sadece gebelikte diyabet taraması sırasında kan şekeri seviyeniz test edildiğinde alınır. Bazı kadınlar kan şekeri seviyelerinin çok yükselmesi durumunda (hiperglisemi) semptom geliştirebilir  , örneğin:
  • susuzlukarttı
  • normalden daha sık işemek gerek
  • bir ağız
  • yorgunluk
Ancak bu semptomların bazıları zaten hamilelikte sık görülür ve mutlaka bir sorun belirtisi değildir. Yaşadığınız herhangi bir belirtiden endişeleniyorsanız ebe veya doktorunuzla konuşun.

Gebelik diyabeti hamileliğinizi nasıl etkileyebilir?

Gestasyonel diyabeti olan kadınların çoğu, sağlıklı bebeklerde normal gebeliklere sahip değildir. Bununla birlikte, gebelik diyabeti gibi sorunlara neden olabilir:
  • bebeğiniz normalden daha büyük büyüyor - bu doğum sırasında zorluklara yol açabilir ve indüklenmiş doğumya da sezaryene ihtiyaç duyma olasılığını arttırır.
  • polihidramnios- çok fazla amniyotik sıvı (bebeği çevreleyen sıvı) rahimde erken doğum veya doğum sırasında sorunlara neden olabilir
  • erken doğum- gebeliğin 37. haftasından önce doğum yapma
  • preeklampsi- hamilelik sırasında yüksek tansiyona neden olan ve tedavi edilmezse hamilelik komplikasyonlarına yol açabilen bir durum
  • Bebeğiniz doğduktan sonra düşük kan şekeri veya cilt ve gözlerde sararma (sarılık) geliştirir, ki bu hastanede tedavi gerektirebilir
  • Bebeğinizin kaybı (ölü doğum)- bu nadir olmasına rağmen
Gebelik diyabeti olması , gelecekte tip 2 diyabet geliştirme riskiniz arttığını da gösterir  .

Gebelik diyabeti taraması

Gebeliğinizin 8 ila 12 haftaları arasındaki ilk  doğum öncesi randevunuzda , ebe veya doktorunuz, gebelikte diyabetin artmış olup olmadığına karar vermek için size bazı sorular soracaktır. Gebelik diyabeti için bir veya daha fazla risk faktörünüz varsa - bkz. 'Kimler risk altındadır' - size bir tarama testi teklif edilmelidir. Kullanılan tarama testine yaklaşık iki saat süren oral glukoz tolerans testi (OGTT) denir. Bu, sabahları bir gece bir şey yiyip içmeyeceğiniz bir kan testi yaptırmayı içerir  (genellikle su içebilirsiniz, ancak emin değilseniz hastaneye danışın). Daha sonra bir glikoz içkisi verilir. İki saat bekletildikten sonra, vücudunuzun glikoz ile nasıl başa çıktığını görmek için başka bir kan örneği alınır. OGTT, 24 ila 28 hafta hamile kaldığınızda yapılır. Daha önce gebelik diyabeti geçirdiyseniz, rezervasyon ziyaretinizden hemen sonra hamileliğin erken saatlerinde bir OGTT ve ilk test normal ise 24 ila 28 haftalarda başka bir OGTT size sunulacaktır. Alternatif olarak, bir önceki gestasyonel diyabet bölümünüzde yaptığınız gibi bir parmak delme cihazı kullanarak kan şekerinizi kendiniz test etmeye başlamanız önerilebilir.

Gebelik diyabet tedavisi

Gebelik diyabeti olan kadınlarda, kan şekeri seviyelerini kontrol ederek hamilelikle ilgili problem yaşama şansı azaltılabilir. Size kan şekeri test kiti verilecek ve böylece tedavinin etkilerini izleyebilirsiniz. Kan şekeri düzeyleri diyet ve egzersizdeki değişikliklerle azaltılabilir. Ancak, diyet ve egzersizdeki değişiklikler kan şekerini yeterince azaltmıyorsa, kadınların çoğunluğunun ilaca ihtiyacı olacaktır. Bu, tabletler veya insülin enjeksiyonları olabilir. Ayrıca hamileliğiniz ve doğumunuz sırasında olası sorunları kontrol etmek için daha yakından izleneceksiniz. Gebelik diyabeti varsa, 41 haftadan önce doğum yapmak en iyisidir. Bu kez doğal olarak başlamazsa, emeğin veya sezaryen bölümünün başlatılması önerilebilir. Bebeğinizin sağlığıyla ilgili endişeleriniz varsa veya kan şekeri seviyeleriniz iyi kontrol edilmediyse, erken doğum önerilebilir. Gebelik diyabetinin nasıl tedavi edildiği hakkında daha fazla bilgi  edinin .

Gebelik diyabetinin uzun vadeli etkileri

Gebelik diyabeti normalde doğumdan sonra kaybolur. Ancak buna sahip kadınların gelişmesi daha olasıdır:
  • Gelecekteki gebeliklerde tekrar gebelik diyabeti
  • tip 2 diyabet- ömür boyu diyabet tipi
Doğumdan 6 ila 13 hafta sonra ve sonuç normalse her yıl bir sonraki diyabeti kontrol etmek için kan testi yaptırmalısınız. Susuzluk, normalden daha sık işemeye ihtiyaç duyan ve kuru ağız gibi yüksek kan şekeri belirtileri geliştirirseniz, bir sonraki testinize kadar beklemeyin. İyi hissetmiş olsanız bile, testleri yaptırmalısınız, çünkü diyabeti olan birçok kişinin hiçbir semptomu yoktur. Ayrıca, sağlıklı bir kiloda kalmak, dengeli bir diyet yapmak ve düzenli olarak egzersiz yapmak gibi diyabet geliştirme riskinizi azaltmak için yapabileceğiniz şeyler hakkında da bilgilendirileceksiniz. Bazı araştırmalar, gebelik diyabeti olan annelerin bebeklerinin, diyabet geliştirme veya yaşamın sonraki dönemlerinde obez olma ihtimalinin daha yüksek olabileceğini öne sürdü .

Gelecekteki gebeliklerin planlanması

Daha önce gestasyonel diyabet geçirdiyseniz ve hamile kalmayı planlıyorsanız, diyabet için kontrol edildiğinizden emin olun. Doktorunuz bunu ayarlayabilir. Diyabetiniz varsa, gebe kalmadan önce durumunuzun iyi bir şekilde kontrol edilmesini sağlamak için destek için gebe kalma öncesi kliniğine yönlendirilmelidir. Gebelikte diyabet hakkında daha fazla bilgi edinin . Eğer planlanmamış ancak istekli bir hamileliğiniz varsa, pratisyen hekiminizle konuşun ve önceki gebeliğinizde gestasyonel diyabetiniz olduğunu söyleyin. Testler diyabetin olmadığını gösteriyorsa, hamileliğiniz erken ziyaretinizde rezervasyon ziyaretinizden hemen sonra ve ilk test normal ise 24 ila 28 haftada tekrar tarama testi sunulur. Alternatif olarak, önceki gestasyonel diyabetinizde yaptığınız gibi kan glukozunuzu parmakla delme cihazı kullanarak test etmeye başlamanız önerilebilir.

YoutubeVideo Sonuçları


Tv Yayın Akışı - Atv - Star Tv - Showtv - Fox Tv - TV8 - Trt 1 - Tv100 - Cnn Türk - Habertürk - Halk Tv - Ülke Tv - Ntv - Tvnet - Trt Çocuk - Yaban Tv - Beinsport- Fb Tv - Gs Tv - A2 Tv - Anews - 360 Tv - Cartoon Network - Trt Spor Yıldız - Trt Kurdi Tv - Tele 1 Tv