Anneye Çocuk Yardımı Parası Ne Kadar, Nasıl Alınır?


2021 yılı ve 2022 Çocuk Yardımı Parası çocuk sahibi olan anne ve babaya , doğumu gerçekleşen çocuk kadar çocuk parası yardımı yapılacak.Anne ve baya ödenecek olan çocuk parası miktarı ne kadar, çocuk parası nereden nasıl alınır

.


YoutubeVideo Sonuçları


2021 yılı ve 2022 Çocuk Yardımı Parası çocuk sahibi olan anne ve babaya , doğumu gerçekleşen çocuk kadar çocuk parası yardımı yapılacak.Anne ve baya ödenecek olan çocuk parası miktarı ne kadar, çocuk parası nereden nasıl alınır ve çocuk yardımı hakkında öğrenmek istediğiniz merak ettiğiniz herşeyi yazımızda görebilirsiniz.

Çoçuk yardım parası sorgulama yapmak çok  kolay. Çoçuk parası nezaman verilecek diye soruyorsanız, aylık olarak zamanınız geldiyse hemen paranızı çekebilirsiniz. Çoçuk parası başvurusu yapmak için aşağıdaki şartları okuyunuz. Çoçuk yardım parası başvuru şartlarını taşıyan kişilere verilmektedir. Çoçuk yardımı kaç yaşına kadar ödenir? diye merak edenler içinAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı telefonlarından öğrenilebilir.

Sgk çoçuk parası nasıl alınır diye de yine aynı bakanlığın numaralarından öğrenilebilmektedir. Çoçuk parası nasıl alabilirim gibi sorulara anında cevap verilmektedir. Ptt çoçuk parası sorgulama işlemini Ptt sitesinden yapabilirsiniz.

Çocuk Yardımı Parası Yasası Resmi Gazetede

Çocuk sahibi olmayı teşvik etmek amacıyla uzun zamandır konuşulan ve tartışılan Çocuk Yardımı Parası anneye çocuk yardımı yasası resmi gazetede yayımlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü kanun kapsamında anneye çocuk yardımı yasasına göre çocuk sahibi olan ailelere çocuk başına Türkiye Cumhuriyeti devleti altın parası ödeyecek.

Resmi Gazete’de yayınlanmış yasaya göre; doğum olarak canlı dünyaya gelen ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için ise 600 TL doğum yardımı yapılacak. Doğum yapan anne adaylarına çocuk parası Türk Vatandaşı olan anne ya da babaya ödenebilecek. Ancak her iki birey de Türk ise, çocuk parası anneye ödenecek.  Böylece üç çocuk için toplamda bin 300 kira çocuk yardımı alınabilecek.

ANNEYE ÇOCUK PARASI NASIL ALINIR, NEREYE BAŞVURULUR?

Annelere ve anne adaylarına verilecek olan 1300 tl’ye kadar çıkabilecek olan doğum parası veya çocuk parası almak için  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 81 ilde bulunan il müdürlüklerine başvuru yapılması gerekecek. Gerekli bilgilendirme orada yapılarak mevcut miktar hesaba yatırılacak.

Evlat Edinenlere de Benzer Haklar Getirildi

Herhangi bir ailenin babası annesi olmayan, yetim ve öksüz kalan çocugu evlat edinmesi halinde ise ücretli doğum izni ve ücretsiz doğum izni hakkı doğacak. Prematüre doğumlarda annelik izin hakları 9 aya göre (40 hafta) düzenlenecek. Doğum için babalara verilen 3 günlük izin 5 güne çıkarıldı. Anne eğer isterse çocuğu ilkokula başlayana kadar yani 5.5 yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkına sahip olacak. Diğer yazılarımızda çocuk parası nasıl alınırçocuk parası alma şartları aşağıdan okuyabilirsiniz.

İlgili yönetmelikte Çocuk Yardımı Parası veya doğum parası başvuru yapabilmek için dilekçenin yanında verilecek belgeler ve diğer başvuru hakkında merak edilen bilgiler ise aşağıdaki şekilde anlatılmış.Çocuk Yardımı Parası başvuru yapmadan önce dikkatli bir şekilde okumanızı öneririz.

Çocuk Yardımı Parası Başvuru Şartları

  • Doğum parası başvurusu,  ilgili yönetmelik kapsamına girenler tarafından, çocuğun KPS (kişiye ait nüfus ve yerleşim yeri bilgileri ) kayıt işleminin tamamlanmasını mütcakip, başvuru yerlerine şahsen ya da iadeli taahhütlü posta veya kargo yolu ile yapılmaktadır.
  • Anne Türk vatandaşı ve sağ ise başvuru anne tarafından ya da anne adına baba tarafından yapılır. Annenin Türk vatandaşı olmaması veya vefat etmiş olması halinde ya da Bakanlıkça belirlenecek zorunlu hallerde başvuru Türk vatandaşı olan baba tarafından veya çocuğun kanuni temsilcisi tarafından yapılır. Anne ve babanın her ikisinin de vefat etmiş olması halinde çocuğun kanuni temsilcisi tarafından başvuru yapılır.
  • Başvuru anne, baba ile çocuğun ya da çocukların Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını veya mavi kart kütüğüne kayıtlı kimlik numaralarını, doğruluk beyanı ve Bakanlıkça belirlenecek diğer bilgileri içerek dilekçe ile yapılır.
  • Başvuru dilekçesinde yer alan doğruluk beyanında, başvuran kişinin kendisinin veya eşinin kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde istihdam edilip edilmediği, eşinin kendisinin veya eşinin kamu kurum ve kuruluşlarında işçi olarak istihdam edilmesi durumunda ise kendisinin veya eşinin doğum yapması nedeniyle bireysel iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesi uyarınca aldığı veya alacağı ödeme tutarına ilişkin bilgiler beyan edilir.
  • Kamu işçileri tarafından, işçinin kendisi veya eşinin doğum yapması nedeniyle işçiye yapılan ödeme tutarına ilişkin başvuru dilekçesinde yer alan bilgi ilgili kamu kurum ve kuruluşu tarafından doğrulanır.
  • Her ne statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilen personel, başvuru dilekçesini çalıştığı kuruma teslim eder.

Ve Sonuç Olarak

Başvurular gerekli belgelerin tamamlanmasının ardından 15 gün içinde başvuru yerlerinde yetkilendirilmiş personel tarafından DYS üzerinden gerekli onay işlemleri yapılarak sonuçlandırılır. Başvuru yerleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında yetkilendirilmiş personel aracılığıyla DYS’ye girilen bilgiler DYS aracılığı ile ilgili il müdürlüğüne gönderilir.


YoutubeVideo Sonuçları


Tv Yayın Akışı - Atv - Star Tv - Showtv - Fox Tv - TV8 - Trt 1 - Tv100 - Cnn Türk - Habertürk - Halk Tv - Ülke Tv - Ntv - Tvnet - Trt Çocuk - Yaban Tv - Beinsport- Fb Tv - Gs Tv - A2 Tv - Anews - 360 Tv - Cartoon Network - Trt Spor Yıldız - Trt Kurdi Tv - Tele 1 Tv