Topuz Kebabı Tarifi

Başlatan Cilt Güzellik · 0 Cevaplar
Avatar

Cilt Güzellik


6 yıl önce

Gönderildi: 5 yıl önce
Topuz Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
1 kg Tavuk göğsü
200 gr tereyağı
50 gr zeytinyağı
10 gr kekik
10 gr toz biber
10 gr tuz
400 gr pirinç baldo
50 gr kuş üzümü
50 gr badem kabuğu soyulmuş
10 gr karabiber
Topuz Kebabı Tarifi Yapılışı
Topuzumuzu ateşe indiriyoruz 2 saat ısınması lazım daha sonra etimizi marine ediyoruz.
Toz biber, kekik ,zeytinyağı iyi karıştırıp dinlenmeye alıyoruz ,daha sonra biraz tereyağı ile bademleri pişirip iyice kızarsın daha sonra.
Üzerine kuş üzümü ilave edip kızartıp pirinçi ilave kızartıp 4 su bardağı su ilave edip pişmesini bekliyoruz.
Piştikten sonra topuzumu temiz yağla yıkıyoruz .
Demir düküm tava etimiz mühürleyip topuza koyuyoruz.
Ve topuza hepsini yerleştirdikten sonra tereyağını eritip üzerine döküyoruz.
Pişmiş domates biber yanında da güzel oluyor afiyet olsun.