Kronik Lenfositer Lösemi Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yolları


Kronik Lenfositer Lösemi Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yolları, kronik lenfositik lösemi tanısı kronik lenfositik lösemi bitkisel tedavi kronik lenfositik lösemi kemoterapi belirtilerini sizler için detaylandırdık. Kronik Lenfositer...

.


YoutubeVideo Sonuçları


Kronik Lenfositer Lösemi Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yolları, kronik lenfositik lösemi tanısı kronik lenfositik lösemi bitkisel tedavi kronik lenfositik lösemi kemoterapi belirtilerini sizler için detaylandırdık.

Kronik Lenfositer Lösemi Nedir

Kronik Lenfositer Lösemi, beyaz kan hücrelerini etkileyen ve uzun yıllar yavaş yavaş ilerleyen bir tür kanserdir. Çoğunlukla 60 yaşın üzerindeki insanları etkiler ve 40 yaşın altındaki kişilerde nadir görülür. Çocuklar neredeyse hiç etkilenmez. Kronik Lenfositer Lösemide (KLL), bazı kemiklerde (kemik iliği) bulunan süngerimsi malzeme, lenfosit adı verilen ve tam olarak gelişmeyen çok fazla beyaz kan hücresi üretir. Zamanla bu, enfeksiyonları yakalama riski, kalıcı yorgunluk,  boyundaki şişmiş bezler , koltuk altı veya kasıklarda şişkinlik ve olağandışı kanama veya morarma gibi çeşitli sorunlara neden olabilir  . KLL, kronik miyeloid lösemi ,  akut lenfoblastik lösemi ve akut miyeloid lösemi dahil diğer lösemi tiplerinden farklıdır .

Kronik Lenfositer Lösemi belirtileri

Kronik Lenfositer Lösemi genellikle erken semptomlara neden olmaz ve sadece başka bir nedenden dolayı yapılan kan testi sırasında alınabilir  . Belirtiler ortaya çıktığında şunları içerebilir:
  • sık sık enfeksiyon kapmak
  • anemi - kalıcı yorgunluk, nefes darlığı ve soluk ten
  • normalden daha kolay kanama ve morarma
  • yüksek bir sıcaklık (ateş)
  • gece terlemeleri
  •  boynunuzdaki şişmiş bezler , koltuk altı veya kasık
  • karnınızdaki şişme ve rahatsızlık
  • kasıtsız kilo kaybı
Kalıcı veya endişe verici belirtileriniz varsa doktorunuza başvurmalısınız. Bu semptomların kanserden başka nedenleri olabilir, ancak kontrol edilmeleri iyi bir fikirdir. Kronik Lenfositer Lösemi'nin tanısı ve Kronik Lenfositer Lösemi'nin komplikasyonları hakkında daha fazla bilgi edinin  .

Kronik Lenfositer Lösemi için tedaviler

Kronik Lenfositer Lösemi yavaş ilerlerken ve ilk başta sıklıkla belirti göstermediğinden, derhal tedavi edilmeniz gerekmeyebilir. Erken yakalanırsa, daha da kötüye gidip gitmediğini görmek için takip eden aylar veya yıllar boyunca düzenli kontroller yapılır. Kronik Lenfositer Lösemi semptomlara neden olmaya başlarsa veya daha sonra teşhis edilmezse, ana tedaviler:
  • kemoterapi  - bir tablet olarak alınan veya doğrudan damar içine verilen ilaçların kanserli hücreleri yok etmek için kullanıldığı yerlerde
  • bir kök hücre veya kemik iliği nakli  - kök hücreler adı verilen bağışlanmış hücrelerin vücudunuza nakledilmesi durumunda sağlıklı beyaz kan hücreleri üretmeye başlarsınız
Tedavi genellikle KLL'yi tamamen tedavi edemez, ancak ilerlemesini yavaşlatabilir ve semptomların olmadığı dönemlere neden olabilir. Durum geri gelirse tedavi tekrarlanabilir. Kronik Lenfositer Lösemi tedavisi hakkında daha fazla bilgi edinin .

Kronik Lenfositer Lösemi için Görünüm

KLL için genel bakış tanı konulduğunda ne kadar gelişmiş olduğuna, tanı konulduğunda kaç yaşında olduğunuza ve genel sağlığınıza bağlıdır. Kronik Lenfositer Lösemi hala erken evrelerde iken teşhis edilen genç, sağlıklı insanlar genellikle en iyi görünüme sahiptir. Normal olarak iyileştirilemese de, tedavi durumun uzun yıllar kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir. Genel olarak, KLL'li her dört kişiden yaklaşık üçü tanıdan en az beş yıl sonra yaşayacaktır, ancak bu erken yakalanırsa 10 yıl veya daha fazla, çok ileri bir aşamada yakalanırsa bir yıldan az bir süreye kadar değişebilir.

Kronik Lenfositer Lösemi nedenleri

Kronik Lenfositer Lösemi'ye neyin neden olduğu belli değil. Radyasyon veya kimyasal maruz kalma, diyet veya enfeksiyonlarla kanıtlanmış bir bağlantı yoktur . Başka kimseden yakalayamaz ya da iletemezsiniz. Ancak, bazı genlere sahip olmak, KLL geliştirme şansınızı artırabilir. Bununla yakın bir aile üyeniz varsa, bu risk hala küçük olsa da, biraz daha yüksek bir risk altında olabilirsiniz.

Destek grupları ve yardım kuruluşları

Kronik Lenfositer Lösemi gibi ciddi ve uzun vadeli bir durumla yaşamak çok zor olabilir. Durumu hakkında bulabildiğiniz kadar bilgi bulmak ve bundan etkilenen diğer kişilerle konuşmak faydalı olabilir.

Kanser çeşitleri

Sağlık AZ birçok farklı kanser türünü kapsar. Belirli kanser türleri hakkında bilgi için aşağıdaki bağlantılara bakın: Kanser nedir? Akut lenfoblastik lösemi Akut miyeloid lösemi Anal kanser Safra yolu kanseri Mesane kanseri Kemik kanseri Kolon kanseri Beyin tümörü Meme kanseri (kadın) Meme kanseri (erkek) Karsinoid tümörü Rahim ağzı kanseri Kronik lenfositik lösemi Kronik miyeloid lösemi Rahim ağzı kanseri Ewing sarkomu Göz kanseri Safra kesesi kanseri Tüylü hücre lösemi Baş boyun kanseri Lenf Kanseri Kaposi sarkoması Böbrek kanseri Gırtlak kanseri Karaciğer kanseri Akciğer kanseri Akciğer Zarı Kanseri Mezotelyoma Ağız kanseri Multipl miyelom Nazofarengeal kanser Nöroendokrin tümörleri Hodgkin olmayan lenfoma Burun ve sinüs kanseri Özefagus kanseri Yemek Borusu Kanseri Yumurtalık kanseri Pankreas kanseri Penis kanseri Prostat kanseri Rektal kanser Rektum kanseri Bağırsak kanseri Retinoblastom kanseri Cilt kanseri Cilt kanseri (malign melanom) Deri kanseri (melanom dışı) Yumuşak doku sarkomu Mide kanseri Testis kanseri Tiroid kanseri Rahim kanseri Rahim ağzı kanseri Vajinal kanser Vulval kanseri

YoutubeVideo Sonuçları


Tv Yayın Akışı - Atv - Star Tv - Showtv - Fox Tv - TV8 - Trt 1 - Tv100 - Cnn Türk - Habertürk - Halk Tv - Ülke Tv - Ntv - Tvnet - Trt Çocuk - Yaban Tv - Beinsport- Fb Tv - Gs Tv - A2 Tv - Anews - 360 Tv - Cartoon Network - Trt Spor Yıldız - Trt Kurdi Tv - Tele 1 Tv