Dış Genital Organ (vulva) Kanseri Nedir? Belirtileri Tedavisi


Vulvar kanseri vulva kanseri nedir, yaşam süresi, görüntüleri vulva kanseri ameliyatı videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz. Ayrıca ulva kanseri belirtileri nelerdir, iyi gelen bitkiler vulva kanseri bitkisel tedavisi tekrarlar mı vulva...

.


YoutubeVideo Sonuçları


Vulvar kanseri vulva kanseri nedir, yaşam süresi, görüntüleri vulva kanseri ameliyatı videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz. Ayrıca ulva kanseri belirtileri nelerdir, iyi gelen bitkiler vulva kanseri bitkisel tedavisi tekrarlar mı vulva kanseri neden ve nasil olur gibi soruları da yanıt bulacaksınız.

Vulval kanseri

Vulva kanseri, kadınları etkileyen nadir görülen bir kanser türüdür. Vulva bir kadının dış cinsel organıdır. Vajinayı çevreleyen dudakları (labia minora ve labia majora), klitorisi (kadınların cinsel doruğa erişmesine yardımcı olan cinsel organ) ve Bartholin bezlerini (vajinanın her iki tarafında iki küçük bez) içerir. Vulval kanserden etkilenenlerin çoğu 65 yaşın üzerindeki yaşlı kadınlardır. 50 yaşın altındaki kadınların henüz menopoza girmemiş olması nadirdir .

Vulval kanseri belirtileri

Vulval kanser belirtileri şunları içerebilir:
  • vulvada kalıcı bir kaşıntı
  • vulvada ağrı, ağrı veya hassasiyet
  • kırmızı, beyaz veya koyu olabilen kabarık ve kalınlaşmış cilt lekeleri
  • vulvada yumru veya siğil benzeri bir büyüme
  • vulvadan kanama veya dönemler arasında kan lekeli  vajinal akıntı
  • vulvada açık bir yara
  • idrar yaparken yanıcı bir ağrı
  • vulvadaki şekli veya rengi değiştiren bir köstebek
Vulvanızın normal görünümünde bir değişiklik olduğunu fark ederseniz, doktorunuza danışın. Kanserin sonucu olma olasılığı düşük olmakla birlikte, bu değişiklikler araştırılmalıdır. Vulval kanseri teşhisi hakkında daha fazla bilgi edinin .

Vulval kansere ne sebep olur?

Vulval kanserin kesin nedeni belirsizdir, ancak durumu geliştirme riskiniz aşağıdaki faktörlerle artar:
  • artan yaş
  • vulval intraepitelyal neoplazi (VIN) - vulvadaki hücrelerin anormal olduğu ve kansere dönüşme riski taşıdığı
  • İnsan papilloma virüsününbazı versiyonlarında kalıcı enfeksiyon  (HPV)
  • liken sklerozgibi vulvaya etki eden cilt hastalıkları
  • sigara içmek
Sigarayı bırakarak ve HPV enfeksiyonu alma olasılığını azaltmak için adımlar atarak vulval kanseri riskinizi azaltabilirsiniz. Vulval kanserin nedenleri hakkında daha fazla bilgi edinin .

Vulval kanseri nasıl tedavi edilir?

Vulval kanser için ana tedavi, kanserli dokuyu vulvadan ve kanserli hücreler içeren herhangi bir lenf düğümünden çıkarma ameliyatıdır. Bazı insanlar ayrıca radyoterapiye (radyasyonun kanser hücrelerini yok etmek için kullanıldığı yerlerde) veya kemoterapiye  (ilaçların kanser hücrelerini öldürmek için kullanıldığı yerlerde) veya her ikisine de sahip olabilir. Bir ameliyat olacak kadar iyi değilseniz ya da kanser yayılmışsa ve hepsini çıkarmak mümkün değilse, radyoterapi ve kemoterapi ameliyat olmadan kullanılabilir. Vulval kanser tedavisi hakkında daha fazla bilgi edinin .

Vulval kanser GörünümÜ

Vulval kanser için görünüm, kanserin ne kadar yayıldığı, yaşınız ve genel sağlığınız gibi şeylere bağlıdır. Genellikle, kanser ne kadar erken saptanırsa ve siz o kadar küçük olursanız, tedavi şansı o kadar iyi olur. Genel olarak, vulval kanseri teşhisi konan her 10 kadından 7'sinde en az 5 yıl hayatta kalacaktır. Ancak başarılı bir tedaviden sonra bile kanser geri gelebilir. Düzenli takip randevularına ihtiyacınız olacak, böylece doktorunuz bunun olup olmadığını kontrol edebilir.

Vulval kanser önlenebilir mi?

Vulval kanseri tamamen önlemenin mümkün olduğu düşünülmemektedir, ancak riskinizi şu yollarla azaltabilirsiniz:
  • güvenli seks yapmak - seks sırasında prezervatif kullanmak HPV'ye karşı bir miktar koruma sağlayabilir
  • servikal taramarandevularına katılmak  - servikal tarama HPV'yi ve VIN gibi kanser öncesi koşulları tespit edebilir
  • sigarayı bırakmak
HPV aşısı  da vulva kanserine yakalanma şansınızı azaltabilir. Bu, şimdi rutin çocukluk bağışıklama programlarının bir parçası olarak 12 ila 13 yaşları arasındaki tüm kızlara sunulmaktadır.

Kanser çeşitleri

Sağlık AZ birçok farklı kanser türünü kapsar. Belirli kanser türleri hakkında bilgi için aşağıdaki bağlantılara bakın Kanser nedir? Akut lenfoblastik lösemi Akut miyeloid lösemi Anal kanser Safra yolu kanseri Mesane kanseri Kemik kanseri Kolon kanseri Beyin tümörü Meme kanseri (kadın) Meme kanseri (erkek) Karsinoid tümörü Rahim ağzı kanseri Kronik lenfositik lösemi Kronik miyeloid lösemi Rahim ağzı kanseri Ewing sarkomu Göz kanseri Safra kesesi kanseri Tüylü hücre lösemi Baş boyun kanseri Lenf Kanseri Kaposi sarkoması Böbrek kanseri Gırtlak kanseri Karaciğer kanseri Akciğer kanseri Akciğer Zarı Kanseri Mezotelyoma Ağız kanseri Multipl miyelom Nazofarengeal kanser Nöroendokrin tümörleri Hodgkin olmayan lenfoma Burun ve sinüs kanseri Özefagus kanseri Yemek Borusu Kanseri Yumurtalık kanseri Pankreas kanseri Penis kanseri Prostat kanseri Rektal kanser Rektum kanseri Bağırsak kanseri Retinoblastom kanseri Cilt kanseri Cilt kanseri (malign melanom) Deri kanseri (melanom dışı) Yumuşak doku sarkomu Mide kanseri Testis kanseri Tiroid kanseri Rahim kanseri Rahim ağzı kanseri Vajinal kanser Vulval kanseri

YoutubeVideo Sonuçları


Tv Yayın Akışı - Atv - Star Tv - Showtv - Fox Tv - TV8 - Trt 1 - Tv100 - Cnn Türk - Habertürk - Halk Tv - Ülke Tv - Ntv - Tvnet - Trt Çocuk - Yaban Tv - Beinsport- Fb Tv - Gs Tv - A2 Tv - Anews - 360 Tv - Cartoon Network - Trt Spor Yıldız - Trt Kurdi Tv - Tele 1 Tv